Allergistädning Linköping & Norrköping

Vissa personer är extra känsliga och en del har redan allergier. Beroende på verksamhet eller typ av bostad så kan inomhusluften innehålla särskilda partiklar som kan irritera slemhinnor och de övre luftvägarna vid inandning. Vilket gör att vissa lokaler och bostäder kan behöva en speciell form av städning; allergistädning.  Detta är särskilt jobbigt om man är allergiker.
Ibland kan den verksamhet som pågår i en arbetslokal ha en negativ inverkan på luftens kvalitet. Detta genom att t ex damm virvlar upp i luften i samband med aktivitet. Många gånger kan en vanlig städning vara otillräcklig i förhållande till hur många personer det finns i lokalerna.

Därför kan vi erbjuda en speciellt utformad allergistädning som eliminerar att allergener finns kvar efter rengöringen. Vi använder sig av en specialutrustning som fördjupar rengöringen och gör den total, t ex av extra starka dammsugare som eliminerar mer skadliga partiklar.

Vad man bör tänka på vid en allergistädning

  • Städningen bör ske varje dag. Så att inte damm och skadliga partiklar hinner samlas.
  • Möbler, de fria ytorna samt övrig inredning bör vara lättstädad som leder till att dammet inte rörs upp i luften när man behöver flytta runt saker .
  • Klädda och stoppade möbler ska ha klädsel som man enkelt kan ta av och tvätta i en tvättmaskin. Detta tar bort massor av allergener.
  • Vid rengöring av golv får man inte använda sig av någon form av rengöringsmedel. Sopning av golven är absolut inte tillåten, detta då det rör upp damm. Istället skall man enbart använda en fuktig golvmopp för att genomföra en fuktmoppning.

Anledningen till att kemikalier inte används vid golvrengöringen är för att dessa ofta innehåller någon form av parfymer som i sig kan vara allergiframkallande. Varmt och rent vatten är därför tillräckligt för att våttorka golven och övriga ytor i lokalen.

Vill du få en offert från oss eller har du några frågor?